FacebookTwitter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Alons De Gelegenheid Klapstermarkthal Logo VBA logo_blaauwinstallatietechniek santing bodyfashion Drijfhamer f-rijschool-hartenhof-logo sport2000 Middeljans De monden Tieben Boerenbedrijf Beuling verfzaak Muller Firma 58 logo Juwelier Luitjens FB_IMG_1509788980562 Kyra Linet

MB1 verslag 2016/2017

 

Beste volleybalvrienden,

Het eind van het volleybalseizoen 2016 – 2017 zit er weer op, dus ook voor ons Meisjes B1 team. Zij kwamen dit jaar voor het eerst uit in de Meisjes-B klasse, en wel in de 1e klasse. Best wel spannend natuurlijk, wat wij wisten niet wat wij konden verwachten. Vooral in de wetenschap dat wij nog 3 C-jeugd meiden in ons team hadden zitten. Nadat wij eerst meegedaan hadden met het kwalificatietoernooi voor plaatsing in de Hoofdklasse, wat wij net niet gehaald hebben, begon in september de competitie. De voorbereiding was goed, en er was lekker getraind. Ons team bestond uit 8 speelsters, waarvan 3 spelverdeelsters, 2 midden aanvalsters en 3 hoofdaanvalsters. De eerste wedstrijd was direct op een vrijdagavond tegen SGO uit Grolloo, en die wedstrijd werd direct dan ook verloren met 3-1. Oei dat was een domper. De 1e set hadden wij goed gespeeld en gewonnen, maar de 3 andere sets waren niet goed, geen vertrouwen in elkaar en het nieuwe spelsysteem liep ook niet. Maar niet getreurd, het was de 1e wedstrijd nog maar.

Wij bleven goed trainen, en je kon tijdens het verloop van de competitie zien aan ons team, dat het vertrouwen er was, en het nieuwe spelsysteem kregen we ook onder de knie. Gevolg: er werden wedstrijden op overtuigende manier gewonnen.

Op 29 oktober moesten wij zelfs spelen tegen Pegasus uit Ter Apel, en dat was natuurlijk een beladen wedstrijd. Alle speelsters van MSK en Pegasus kennen elkaar van school, dus ook de zenuwen begonnen nu een rol te spelen. Wij begonnen de wedstrijd zenuwachtig, met veel onnodige foutjes, en verloren de 1e set, maar daarna begon het te lopen en wonnen wij de wedstrijd uiteindelijk met 3-1.

De wedstrijden die volgden werden allemaal gewonnen, op 2 wedstrijden na en dat was tegen de uiteindelijke kampioen in onze klasse Captains-Kangeroe, en de nummer 2 van onze klasse Sleen.

Halverwege de competitie stonden wij op een mooie 4e plaats met als resultaat: 3 wedstrijden verloren, en 6 gewonnen. Pegasus stond nog net boven ons op een 3e plaats.

Na een gesprek met elkaar, hadden wij afgesproken dat wij als doelstelling die fel begeerde 3e plaats wilden halen, en daar werden dan ook afspraken over gemaakt betreffende de trainingen en de wedstrijden met betrekking tot de wissels, opstelling e.d.

Vol vertrouwen gingen wij de 2e helft van de competitie in, en het begon bij ons te lopen als een trein. Er werd met veel plezier en inzet getraind en wedstrijden gespeeld. Deze inzet werd goed beloond en betaalde zich dan ook uit doordat wij in de 2e helft van de competitie maar 1 wedstrijd hebben verloren met 3-2 tegen Sleen, en de rest van de wedstrijden werden door ons alleen maar winnend afgesloten.

Hoogtepunt was wel de thuis wedstrijd tegen de uiteindelijke kampioen captains-Kangeroe. Dit was een ware thriller waarbij op een hoog niveau gespeeld werd. Wat een mooie wedstrijd was dit, en wat een niveau. Mooi om te zien. De 1e 2 sets werden door ons gewonnen, en de 3e en 4e set verloren, waardoor er een 5e set aan te pas moest komen om een winnaar aan te wijzen, en dat was MSK. Deze set werd overtuigend binnen gesleept. Met een bomvolle tribune vol supporters, werd deze overwinning dan ook gevierd, en de tranen vloeiden rijkelijk zo hier en daar. Dit was dan ook de enige wedstrijd die Captains-Kangeroe dit seizoen verloren heeft, de rest werd door hun allemaal winnend afgesloten.

Prima prestatie lijkt mij.

Van de 9 gespeelde wedstrijden, in de 2e helft van de competitie, wisten wij er 8 van te winnen, dan denk ik dat je het goed hebt gedaan. Dus uiteindelijk zijn wij als 3e geëindigd, vlak achter de nummer 2 Sleen. Pegasus is uiteindelijk op een 4e plaats geëindigd. Doelstelling gehaald dus.

Ik denk dat het voor ons Meisjes B1 team een mooi seizoen is geweest, waarin zij grote “stappen” hebben gemaakt.

Op zaterdag 13 mei moeten wij het kwalificatie toernooi spelen om ons te plaatsen voor de Hoofdklasse. Ik ben van mening dat dit toch wel de klasse is waar onze meiden thuis horen. Ik hoop dat zij hun ontwikkeling in het nieuwe seizoen door zetten, en dat wij in het nieuwe seizoen nog vaak mogen genieten van het spel van onze meiden. Ik wil jullie dan allemaal bedanken voor de steun en support tijdens de wedstrijden, en jullie een fijne vakantie toewensen.

Tot het volgend seizoen, waar wij elkaar ongetwijfeld zullen tegen komen in de sporthal.

Groetjes,

Martin