FacebookTwitter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Alons De Gelegenheid Klapstermarkthal Logo VBA logo_blaauwinstallatietechniek santing bodyfashion Drijfhamer f-rijschool-hartenhof-logo sport2000 Middeljans De monden Tieben Boerenbedrijf Beuling verfzaak Muller Firma 58 logo Juwelier Luitjens FB_IMG_1509788980562 Kyra Linet

Seizoensverslag MC3

En dat was het dan…………MC3

 

Ja klopt, en dat was het dan, het volleybalseizoen 2016 – 2017 zit er weer op. Dat geldt voor een heleboel volleybal  teams, en dus ook voor onze meiden van het MC3 team.

Zij hebben dit seizoen in de 2e klasse gespeeld van de C-jeugd competitie, en niet onverdienstelijk moet ik zeggen. Want het moet vermeld worden, dat deze meiden eigenlijk nog allemaal mini’s waren, maar aan het eind van het vorig seizoen hadden wij besloten om ze toch in de C-jeugd competitie te laten starten.
En dat is een goede keuze gebleken. Want je moet niet vergeten dat de overgang van het CMV mini-volleybal naar de C-jeugd volleybal competitie wel heel erg groot is.
Enkele voorbeelden zijn:
- Bij de mini’s is de afmeting van het veld 6x6 meter, en speel je met 4 spelers in het veld.
- Bij de C-jeugd competitie is de afmeting van het veld 9x7 meter en sta je met 6 spelers in het veld.
- Bij de mini’s hangt het net op een hoogte van 2 meter, terwijl bij de C-jeugd de nethoogte  2.05 meter is.
- Het gewicht van een mini volleybal is tussen de 220 – 240 gram, terwijl het gewicht van een volleybal voor de C-jeugd een gewicht kent van 260 – 280 gram.

Wij zijn dit seizoen met 8 speelster begonnen, en in oktober werd ons team versterkt met een nieuwe speelster, te weten Elvira Goemans. Elvira heeft eerst alleen met het team meegetraind, en in januari 2017 is zij ook begonnen met competitie spelen, en ik moet eerlijk bekennen, zij heeft de technieken die bij het volleybal nodig zijn, snel onder de knie gekregen.

De eerste wedstrijd van de competitie moesten wij thuis spelen tegen Flash uit Veendam. Het eerste wat onze meiden wisten te zeggen: “Oh wat een grote meiden”, en dat was ook zo, de meiden van Veendam waren veel groter dan onze meiden, maar dat wilde nog niet zeggen dat ze ook beter waren dan ons met het volleyballen. Dat bleek dan ook wel, het was een leuke wedstrijd, en het ging gelijk op.
De 1e set verloren wij met 25-19 en de 2e verloren wij ook met 25-18. De 3e set wisten wij met goed volleybal te winnen met 25-15. De kop was eraf, en gedurende het seizoen wonnen wij veel wedstrijden, en verloren wij er natuurlijk ook een paar.

Van de 20 gespeelde wedstrijden hebben wij er uiteindelijk 12 gewonnen en 5 verloren met 2-1 en maar 3 verloren met 3-0. Wij zijn dan ook uiteindelijk op een mooie 5e plaats geëindigd, en ik denk dat je dan rustig kunt zeggen dat je het goed hebt gedaan. Vooral als je weet dat de meiden allemaal nog mini’s zijn.
Van de wedstrijden waar wij met 2-1 verloren hebben, waren ook een groot aantal wedstrijden bij die wij wel hadden kunnen winnen, als wij ietsjes meer ons best hadden gedaan.

Wat ik nog wel even wil melden, is dat iedereen dit seizoen wel “gegroeid” is op het gebied van volleybal, en dat er nu wel een basis gelegd is om het volgend seizoen de uitdaging aan te gaan om 1e klasse te gaan spelen.

Als de meiden op dezelfde manier blijven spelen, trainen maar vooral luisteren naar de aanwijzingen die gegeven worden, dat ze het volgend seizoen best wel eens een leuk seizoen kunnen gaan spelen.

Ikzelf stop met het geven van training en coachen van deze groep, en het volgend seizoen zal er dus een nieuwe trainer/coach voor de groep komen te staan. De reden is dat ik al vanaf de mini’s trainer/coach van deze groep ben, en ik van mening ben dat het nu tijd wordt dat er een nieuw gezicht voor de groep komt te staan. Ik wil de meiden en de ouders dan ook bedanken voor de afgelopen jaren, en ik vond het altijd leuk om met de meiden en ouders op pad te zijn.

Verder wil ik Michael Zegers bedanken dat hij dit gehele seizoen op de woensdag en de vrijdag training mij wilde assisteren met het training geven. Ik hoop dat hij er ook nog iets van geleerd heeft en ook voor het invallen betreffende het coachen van de meiden, daar waar ik niet kon coachen.

Ook wil ik Rick Schepers bedanken voor het coachen van de thuiswedstrijden van ons team. Super dat het zo geregeld kon worden.

Nou dat was het van mijn kant, en ik wil dan iedereen ook een fijne vakantie toe wensen, en tot het volgend seizoen.

Groetjes,

 

Martin

Reacties  

 
0 #2 anita 02-06-2017 18:20
Martin bedankt voor het afgelopen jaar en voor het leuke stukje op FB.
Groetjes Luka & Anita
 
 
0 #1 Demi 30-05-2017 17:49
Was super leuk!! Bedankt voor alles!!
Groetjes
Demi