FacebookTwitter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Alons De Gelegenheid Klapstermarkthal Logo VBA logo_blaauwinstallatietechniek santing bodyfashion Drijfhamer f-rijschool-hartenhof-logo sport2000 Middeljans De monden Tieben Boerenbedrijf Beuling verfzaak Muller Firma 58 logo Juwelier Luitjens FB_IMG_1509788980562 Kyra Linet

Yes we dit it !!

 

 

Yes, we did it………

 

Afgelopen zaterdag, 13 mei 2017, moest ons MB1 team naar Hoogeveen, om hun kwalificatiewedstrijden te spelen, en te proberen om zich te plaatsen voor een plaatsje in de Hoofdklasse het volgend seizoen.

Als ik dit stukje schrijf, en het geplaatst wordt, is iedereen al op de hoogte dat ons MB1 team zich geplaatst heeft voor de Hoofdklasse voor het volgend seizoen, wat een hele knappe prestatie is.

Toch wil ik hier nog even een kort stukje over schrijven.

Onze wedstrijden stonden ’s-middags gepland, en de 1e wedstrijd begon om 14.00 uur.

Er waren veel supporters met ons meegereisd om de meiden tijdens de wedstrijden aan te moedigen, en daar waar nodig te steunen.

Een wedstrijd bestond uit het spelen van 1 set, waarbij er bij de uitslag, 2 punten verschil in moesten zitten. Dit betekent dus dat je vanaf het begin van de wedstrijd direct vol aan de bak moest, en dat je geen tijd hebt om in de wedstrijd te “groeien”.

Dat kan voor sommige teams wel een nadeel zijn.

Onze 1e tegenstander was Olhaco uit Hoogeveen. Olhaco was een jong team, met nogal wat C-speel sters erin. Wij begonnen wat stroef aan de wedstrijd, en daarbij had Olhaco een serve waar wij geen “grip” op kregen.

 Je merkte gedurende de set, dat het onrustig werd binnen het team, omdat het niet liep bij ons. Onze spelverdeelsters renden door het veld om een goede set-up te geven van de vaak slechte pass.

Deze pass kwam niet bij de spelverdeelsters terecht en bleef allemaal hangen op de 3-meter, waardoor onze aanvallers niet echt tot aanvallen aan toe kwamen. Het was slordig en onrustig volleybal.

Hoe dichter Olhaco bij de 25 punten kwam, hoe zenuwachtiger wij werden, en hoe meer fouten wij dan ook maakten. Uiteindelijk verloren wij de 1e wedstrijd met 25-15.

Een regelrechte domper dus.

De volgende wedstrijd tegen Vonk volgde direct, dus tijd om over de verloren wedstrijd tegen Olhaco na te denken en te praten was er niet. Ik ging nog even met ons team in gesprek, met de mededeling dat ze de 1e wedstrijd moesten vergeten, en dat de wedstrijd tegen Vonk nu belangrijker was.

En dat heeft geholpen. Wat wijzigingen in de opstelling wierp zijn vruchten dan ook af. Het was rustig in het veld, en wij scoorden middels de serve veel punten, waardoor wij vanaf het begin bij Vonk wegliepen. Vonk kwam niet echt in hun spel, en bij ons begon het, zoals ik gewend was, te lopen. Er werd goed verdedigd, de pass kwam mooi bij de spelverdeelsters terecht, en wij konden dan ook lekker aanvallen. Deze set wonnen wij dan ook met maar liefst 25-8.

De volgende wedstrijd was tegen Dalen, en ik wijzigde de opstelling dan ook niet. En het begon beter de lopen bij ons. Er werd lekker ontspannen gespeeld, goed verdedigd en de serve druk van ons was hoog.

Resultaat: wij wonnen deze wedstrijd ook met maar liefst 25-10.

De volgende wedstrijd tegen DAC uit Dedemsvaart was dus de “sleutelwedstrijd”.

Als wij deze wisten te winnen, dan hadden wij ons geplaatst voor de Hoofdklasse.

De nummers 1, 2 en 3 in de poule plaatsen zich namelijk rechtstreeks voor de Hoofdklasse.

DAC had tot dan toe alle wedstrijden nog verloren, dus dat zou geen probleem mogen zijn, maar het liep toch iets anders dan verwacht.

Wij maakten ons het onnodig moeilijk in deze wedstrijd. Wij kregen geen grip op het spel van DAC, en wij begonnen dan ook te klungelen in het veld. Veel onnodige foutjes, slechte pass en foutieve keuzes waren het gevolg.

DAC kon mooi bij ons blijven, en het werd zowaar nog spannend tot het einde aan toe.

Met veel hangen en wurgen wisten wij deze wedstrijd alsnog te winnen met 27-25, en hadden wij ons geplaatst voor de Hoofdklasse.

Wat waren de meiden blij!!!!!!!!!!!

De laatste wedstrijd tegen Tjoba deed er dan ook niet meer toe.

Deze wedstrijd verloren we met 25-20, maar het was zeker geen slechte wedstrijd. Beide teams waren gelijk aan elkaar, en er waren een paar leuke ralley’s bij.

Dus wij hebben het gehaald.

Onze meisjes B1 team is het volgend seizoen te bewonderen in de HOOFDKLASSE.

Ik wil iedereen dan ook een fijne vakantie toewensen, en tot het volgend seizoen.

 

Groetjes,

Martin

 

Reacties  

 
0 #1 Tom Stelpstra 24-06-2017 17:44
Gefeliciteerd met jullie 3epl &natuurlijk met de plaatsing voor Hoofdklasse.Helaas zitten we niet in hetzelfde poule.Desondanks wens ik jullie een fijne nieuwe/leerzame seizoen.Met vr. groet,Tom Stelpstra van Olhaco