FacebookTwitter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Alons De Gelegenheid Klapstermarkthal Logo VBA logo_blaauwinstallatietechniek santing bodyfashion Drijfhamer f-rijschool-hartenhof-logo sport2000 Middeljans De monden Tieben Boerenbedrijf Beuling verfzaak Muller Firma 58 logo Juwelier Luitjens FB_IMG_1509788980562 Kyra Linet

24 uurs marathon MSK

 

24-uurs volleybal marathon MSK Volleybal.

 

Het afgelopen weekend heeft in sporthal “De Veenhorst” voor de 1e keer een 24-uurs volleybal marathon plaats gevonden, georganiseerd door de jeugdcommissie van onze vereniging. Dit was niet zo maar een volleybal marathon, nee er werd het gehele weekend gevolleybald voor het goede doel.

Na weken van voorbereiding werd zaterdagmiddag het spektakel door Burgemeester Baukje Galama officieel geopend. Zij hield eerst een korte toespraak over het evenement en benadrukte met name dat zij het mooi vond dat er 24 uur lang gevolleybald werd door de jeugd en 2 senioren teams voor 5 goede doelen te weten:

De Julia Stichting uit Stadskanaal, Kika, SAM (Stichting Activiteiten Musselkanaal), Jasper in actie voor de Nierstichting en Clini Clowns.

Na haar toespraak opende de burgemeester het evenement middels het serveren van de 1e bal bij de 1e wedstrijd die op het programma stond, en dit ging niet geheel vlekkeloos, maar uiteindelijk toch goed.

In zijn totaliteit zijn er maar liefst 48 wedstrijden gespeeld volgens een van tevoren vastgesteld wedstrijdschema. De 1e teams van de heren en dames van MSK speelden afwisselend volgens het wedstrijdschema tegen 7 jeugdteams van MSK. Deze jeugdteams waren qua samenstelling van verschillende leeftijden en niveaus vastgesteld, zodat er veel lange maar ook mooie rally’s gespeeld werden. Een ieder die aan deze marathon mee deed, kreeg bij aanvang een bandje om, en mochten de sporthal gedurende 24 uur  niet verlaten.

Alles was door de organisatie verzorgd. De deelnemers kregen gedurende het weekend genoeg te eten en te drinken. Het eten, avondeten op de zaterdagavond, ontbijt op de zondagmorgen en lunch op de zondagmiddag, werd volledig verzorgd door Trea en Martin Vlap, de uitbaters van sporthal “De Veenhorst”.

Dit hadden zij uitstekend geregeld, en de keuze van het eten viel bij alle deelnemers goed in de smaak, vooral de jeugd kon dit goed waarderen.

Ook kon iedereen in de sporthal blijven slapen. De aula en kleedkamers waren omgetoverd tot een slaapplaats maar of iedereen dat weekend geslapen heeft?

Alle belangstellenden waren uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de sporthal hoe het evenement verliep, en de belangstelling was dan ook groot. Alleen op de zaterdag al waren er meer dan 400 bezoekers, en de aantallen voor de zondag zijn nog niet bekend, maar waren zeker zo hoog.

De organisatie en de deelnemende volleyballers moesten proberen om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor de 5 goede doelen. De jeugd mocht zelf een goed doel uitkiezen, en de sponsoren konden kiezen uit 1 goed doel of alle 5 de goede doelen. Als dit het geval was, dan werd het gesponsord bedrag gelijkmatig verdeeld over de 5 goede doelen. Ook was er een veiling van diverse items, waaronder het wedstrijd shirt van Wytze Kooistra van Lycurgus, die op de zondagmiddag door een veilingmeester onder de hamer zijn gebracht, en de opbrengsten kwamen natuurlijk geheel ten goede van de 5 goede doelen.

Zondagmiddag om 16.00 uur werd het evenement afgesloten door Kyra Dekker, Sing a Song Writer uit Bad Nieuweschans, die 2 van haar liedjes in de sporthal ten gehore bracht, en later de cheques mocht overhandigen aan de vertegenwoordigers van de 5 goede doelen. Vervolgens werden alle vrijwilligers bedankt en was het tijd om de opbrengsten van de goede doelen bekend te maken.

In zijn totaliteit is er een bedrag bijeen gebracht van ruim € 4.200,00 waar de organisatie dan ook zeer tevreden over was. “Dit hadden wij niet verwacht” was de reactie over het algemeen.

De verdeling over de goede doelen was dan als volgt:

SAM uit Musselkanaal:      € 451,25

Clini Clowns:                      € 664,35

Julian Stichting:                  € 741,55

Jasper in actie voor de Nierstichting:      € 1.052,75

Kika:                                    € 1.350,03

De reacties van iedereen over het weekend waren alleen maar positief, en de organisatie kijkt dan ook tevreden terug over het verloop van het evenement. Het is zeker mooi om te horen dat het positief en goed verlopen is, mede omdat het voor de 1e keer georganiseerd is.

En op de vraag of er een vervolg op dit evenement komt, was de reactie: “Ja natuurlijk. De jeugd heeft genoten en waren tevreden, nou daar is het uiteindelijk allemaal om te doen”. Aan het eind is er nog een groepsfoto gemaakt waar alle sporters op vastgelegd zijn.

Verder willen wij alle sponsoren nog even bedanken die de goede doelen van dit evenement gesponsord hebben:

Uit Stadskanaal:      Admifa Accountants, Autobedrijf Potgieter, Banketbakkerij Blom, De Jonge Sport, Reint Middel Tuinmeubelcentrum, Santing Bodyfashion, Sport-Inn klok en Kringloopwinkel Wedeka.

Uit 2e-Exloermond:  Alons BV

 

Uit Musselkanaal:   Altaflex, Autobedrijf Pot, Autoschadebedrijf Huizing, B&B Financiële Adviseurs, Baby’s Trefpunt, Cafetaria Bakker, Blaauw Accountants, Bloem en Plant, Blokker, Care For Skin, Cafe De Gelegenheid, De Rode Kreeft, De Woeste Grond, Banketbakkerij Eerkens, EP Jansen, Firma 58, Bloemenboetiek Heijdekamp, Fysiotherapie Musselkanaal, Hemenborg BV, Hukema Engineering, Klapster Markthal, Juwelier Luitjens, Makelaardij Schiphuis, Manning Dakbedekking, Margreets Haarstijl, Het Meubelhuus, Mitra, Otto Barkhuis Mechanisatie, Primera, Zorgcentrum De Prinsenhoeve, Rakers Administratie, Ramses, Rolfes Fietsen, Shellpomp Musselkanaal, Slagerij Ten Hoff, Slagerij Wubs, Studio Stuive, Super Groenten en Fruit, Ten Kate Vetten, Tandartsenpraktijk De IJzeren Klap, Ter Haar Worsten, Bouwbedrijf Benus&Benus, Van Bruggen Adviesgroep, Vastgoed De Horsten, Velema mode, Verfzaak Muller, Visboetiek Hendrik & Fiona, Welkoop, Westen Mode, Westen Wonen, Wokky Wokky, Optisport De Horsten, Schoonheidssalon Gonnie, Tina’s Haarmode, Schoonheidssalon Jamilla, WerfTV, Schoonheidssalon Rolien, Salon Knip Tien, Kapsalon Haar Schaar en Fit & Zo.