FacebookTwitter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Alons De Gelegenheid Klapstermarkthal Logo VBA logo_blaauwinstallatietechniek santing bodyfashion Drijfhamer f-rijschool-hartenhof-logo sport2000 Middeljans De monden Tieben Boerenbedrijf Beuling verfzaak Muller Firma 58 logo Juwelier Luitjens FB_IMG_1509788980562 Kyra Linet

De kop is eraf bij MB1

 

Eindelijk was het dan zover, de zomervakantie achter de rug, en de scholen zijn weer begonnen, en dat betekent dan ook dat het nieuwe volleybal seizoen weer van start gaat.

Op woensdag 6 september stond de 1e training van ons meisjes B1 team op het programma, net zoals alle andere teams van onze vereniging.

Wij hadden al een week conditietraining achter de rug, dus wij hadden al een basis gelegd voor deze 1e training.

Dit seizoen komen wij voor het eerst uit in de Hoofdklasse, dus is de lat voor onze speelsters dan ook iets hoger gelegd dan het afgelopen seizoen. Daarnaast gaan wij dit seizoen met een nieuw spelsysteem spelen te weten 5-1, waarbij wij spelen met 1 spelverdeelster en een diagonaal aanvalster. Dus dat was zeker een punt waar wij de komende trainingen veel aandacht aan zouden besteden. Met name is dit systeem nogal een belasting voor de spelverdeelsters tijdens de wedstrijd. Daarom ben ik dan ook benieuwd hoe dit seizoen voor ons zal gaan verlopen.

Op vrijdagavond  22 september stond de 1e competitiewedstrijd op het programma tegen Captains Kangeroe uit Hardenberg. Dit team was het afgelopen seizoen kampioen geworden in de 1e klasse, en had bijna alle wedstrijden gewonnen, op 1 wedstrijd na, en dat was tegen ons. Wij wonnen namelijk thuis met 3-2.

Zoran was de coach voor deze wedstrijd, omdat ik deze avond verhinderd was. Wij hadden de afgelopen training dan ook in den treure getraind op het nieuwe systeem, en dat liep naar wens. Maar in een wedstrijd is het toch anders dan op de training. Het ging deze avond niet slecht, weliswaar verloren met 3-2. Na een ijzersterk begin van de wedstrijd, waarbij de 1e set werd gewonnen, verloren wij de 2e en de 3e set, maar werd de 4e overtuigend weer binnen gesleept.  Een 5e set moest uiteindelijk beslissen wie de winnaar van deze wedstrijd zal worden. Deze set werd door Captains Kangeroe gewonnen, maar de eerste 2 punten van dit seizoen waren binnen. Ik heb begrepen dat de meiden vonden dat ze niet goed gespeeld hadden, en dan toch nog 2 punten binnen halen, dat is toch knap.

Op zaterdag 30 september stond de 2e wedstrijd op het programma en wel tegen Flash uit Veendam. Wij moesten in onze eigen vertrouwde sporthal spelen, dus ik was benieuwd. De wedstrijd stond om 15.30 uur op het programma, en de tribunes waren weer lekker gevuld met publiek. Voordat de 1e set begon had ik de meiden op het hart gedrukt om direct vanaf het begin geconcentreerd en agressief te spelen. Direct aan de tegenstander laten zien waarvoor je in het veld staat. En dat gebeurde dan ook. Het liep lekker de 1e set. Je kon aan ons spel niet zien dat wij met een nieuw systeem stonden te spelen, en de tegenstander werd dan ook direct onder druk gezet. Het liep lekker bij ons, en de ene aanval volgde op de andere. Het enige wat niet niet goed liep was de service-pass. Deze bleef teveel op de 3-meterlijn “hangen” waardoor onze spelverdeelster niet onze mid aanvallers kon bedienen.

Toch werd de 1e set overtuigend met 25-14 gewonnen door ons. Ik begon in de 2e set dan ook met dezelfde opstelling. Ik drukte onze spelers op het hart om de 2e set net zo te beginnen zoals wij de 2e set geëindigd waren. En dat gebeurde. De 2e set was haast een kopie van de 1e. Flash Veendam had geen grip op ons spel, en wij konden naar hartenlust aanvallen. De passing ging beter, en ook was er veel variatie in de aanval. Ook deze set werd winnend afgesloten met 25-13. In de 3e set ging ik wisselen, maar men moest nog wel even wat wennen in het veld. Het liep niet lekker, en er werden foutjes gemaakt, waardoor Flash uit kon lopen. Na 2 time-outs begon het weer wat beter te lopen, en werd het toch nog spannend. Wij wonnen deze set uiteindelijk ook met 26-24. De 4e set was een formaliteit, en Flash zag het niet meer zitten. Deze set wonnen wij overtuigend met 25-12.

Weer 5 punten erbij, en wij hebben nu dan ook 7 punten uit 2 wedstrijden. Een mooi begin van dit seizoen voor ons, en dat in de Hoofdklasse, en nu langzaam werken aan die kleine dingen die nog niet goed gaan tijdens de wedstrijd.

Komende zaterdag zijn wij vrij, maar op zaterdag 14 oktober moeten wij naar Assen om tegen Sudosa-Desto te spelen.

Wordt vervolgd dus.

Groetjes,

Martin