FacebookTwitter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Alons De Gelegenheid Klapstermarkthal Logo VBA logo_blaauwinstallatietechniek santing bodyfashion Drijfhamer f-rijschool-hartenhof-logo sport2000 Middeljans De monden Tieben Boerenbedrijf Beuling verfzaak Muller Firma 58 logo Juwelier Luitjens FB_IMG_1509788980562 Kyra Linet

MSK Heren 1 versus Tyfoon

 

Tyfoon – MSK: Herstel van de afgelopen 2 wedstrijden?

Afgelopen Zaterdag stond de 2e derby van het seizoen op het programma: Tyfoon – MSK. Voor een uitwedstrijd lekker dichtbij. Nadat iedereen was gearriveerd was bij de sporthal eerst maar even een bakkie koffie en rustig omkleden. Toen we de hal binnenkwamen zat de tegenpartij middenin een oppeppende speech van hun coach. De scheidsrechter ving ons op en gaf direct aan dat hij stipt op tijd wou beginnen. Alsof wij zo laat waren…. En dat bakkie koffie hoort er toch ook bij? Maar goed direct fanatiek inlopen en inspelen. Tijdens het inslaan viel op dat Tyfoon dit redelijk beheerste. Op een paar oude(re) gedienden na overigens ook een vrij jong team. Jan de trainer gaf een donderspeech: voorvoeten, actief zijn, eigen spel, vanaf het begin en zo verder. 

Het begin van eerste set was een kopie van de vorige wedstrijd, onwennig en achter de feiten aanlopen. Niet best dus. Het moest toch echt beter. Tyfoon kwam lekker in de wedstrijd en dat moesten we gaan voorkomen. Na de time-out van Jan begon het wat beter te lopen. We bleven bij af en toe een puntje voor maar het hield nog niet over. Tot het einde van de set toen maakte Tyfoon een aantal fouten waar we gretig gebruik van konden maken. Eindstand 25-20. Opvallend was dat er een paar keer werd gefloten voor opstellingsfout (beide zijdes). Dit gebeurt niet zo vaak in de 1e klasse. Het eerste punt was binnen. En nu door. Ook de 2e set ging in het begin gelijk op. Het kon nog allemaal wel wat beter maar ging beetje bij beetje beter. Passes lagen steeds beter, set-up’s kwamen meer aan en er werd steeds meet gescoord. Daarnaast lukte het steeds meer Tyfoon zelf fouten te laten maken, met uitzondering van opstellingsfouten, dit deden ze zelf namelijk met enige regelmaat. De 2e set werd gewonnen met 25-19.

In de derde en vierde set gaf Tyfoon de moed steeds meer op. In de eerste 2 sets werden er veel ballen van de grond gered en alsnog ingebracht. Dit gebeurde nog maar amper. De heren kregen het ook drukker met waarom het niet goed ging als met het spel. Aan onze kant ging het steeds beter en we kwamen eindelijk weer richting het gewenste niveau. Er werd lekker aangevallen maar ook tactisch goed gescoord. De uitslag van de 3e en 4e waren: 25-15 en 25-13. Behoorlijke uitslagen dus.

De volledige buit mee naar Musselkanaal! Op 11 november staat de volgende wedstrijd op het programma. Thuis tegen En Bloc. We hopen de vorm van (vooral) de laatste 2 sets vol te houden en ook hier weer punten te pakken. En zo langzaam weer omhoog op de ranglijst.

O ja en nogmaals dank voor het aanmoedigen meegereisde supporters! Graag tot 11 november.