FacebookTwitter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Alons De Gelegenheid Klapstermarkthal Logo VBA logo_blaauwinstallatietechniek santing bodyfashion Drijfhamer f-rijschool-hartenhof-logo sport2000 Middeljans De monden Tieben Boerenbedrijf Beuling verfzaak Muller Firma 58 logo Juwelier Luitjens FB_IMG_1509788980562 Kyra Linet

Tjonge jonge jonge....(Dames 2)

 

Tjonge, jonge jonge

Ook onze dames van dames 2 moesten afgelopen zaterdag 4 november in Schoonebeek hun competitie wedstrijd afwerken. Zij moesten spelen tegen dames 5 van Thriantha. Hun wedstrijd stond gepland om 17.30 uur.

Onze dames kenden een moeizame start van de competitie. Zij moesten hun eerste 2 wedstrijden spelen tegen VCO uit Onstwedde, die net gedegradeerd was uit de 2e klasse. Van deze 2 wedstrijden wisten zij er 1 punt binnen  te halen. De 3e wedstrijd tegen Tyfoon uit Stadskanaal werd wel gewonnen met maar liefst 3-1, dus dat ging al stukken beter.

Thriantha stond op de 3e plaats in de competitie, dus op papier zou dit dus ook wel eens een moeilijke wedstrijd kunnen worden. Helaas was Melissa Tieks er deze wedstrijd niet bij, maar de rest van de brede selectie was present in Schoonebeek. Dus wat dat betreft mocht de wedstrijd wel beginnen.

Bij het inspelen zag ik dat Thriantha hun gemiddelde leeftijd vele malen hoger lag dan onze gemiddelde leeftijd, maar dat wilde nog niets zeggen. En daar waarschuwde ik de dames voor aanvang van de 1e set dan ook voor. En dat bleek al wel gaandeweg deze 1e set. Thriantha was zeer variërend in hun aanval. De ene keer smashten ze de ballen ,en even later kreeg je een prikbal om de oren. Goed naar de aanvallers kijken dus. Gedurende deze 1e set kregen wij grip op het spel van Thriantha, en gingen wij ook variëren in onze aanval. Hier had Thriantha dan ook geen vat op, en geleidelijk de 1e set bouwden wij onze voorsprong dan ook uit naar een ruime marge. Bij het binnenhalen van ons laatste punt liepen de emoties hoog op. Wat was er aan de hand?:  Bij setpunt voor ons, maakte Thriantha een aanval, waarbij de bal de antenne raakte en vervolgens buiten het veld werd gespeeld. De scheidsrechter gaf het punt aan ons, en wij waren de winst van deze set al aan het vieren. Maar de scheidsrechter trok haar beslissing echter weer in, omdat de dames van Thriantha appelleerden dat de bal de antenne had geraakt. De scheidsrechter had het niet gezien, en op basis van de reacties van Thriantha gaf zij het punt aan hun, en niet ana ons. Dan kan natuurlijk nooit. Maar goed wat moet je dan? Thriantha ging serveren, en maakte wederom het 21e punt. Maar het volgende punt was voor ons en wij wonnen de 1e set dan ook met 21-25.

Voordat wij aan de 2e set begonnen, merkte je wel dat onze dames geïrriteerd waren over de sportiviteit van Thriantha en de scheidsrechter, die vooral floot en beslissingen nam op appelleren van Thriantha. Ik bleef de dames waarschuwen hier niet in mee te gaan, maar je eigen spel te blijven spelen. De 2e set gaf dan ook een heel ander beeld dan de 1e. Wij waren geen schim van het team in de 1e set. Wij werden letterlijk van het veld geserveerd, de pass kwam niet aan, de set-ups kwamen niet aan en aanvallend stelden wij dan ook niets meer voor. Wij verloren deze set met maar liefst 25-8. Deze set gauw vergeten dus.

De 3e set dan maar. Na een wissel in het basis team, begon het in deze set wel weer te draaien bij ons. Het ging weer net als in de 1e set, en de punten werden dan ook binnen gehaald. Er werd goed verdedigt, met een paar mooie reddingen van onze libero Hester, goede set-ups en aanvallen en Thriantha had het moeilijk. De dames van Thriantha begonnen weer een beetje irritant te reageren, en de scheidsrechter ging hier vaak in mee met haar beslissingen. De sfeer werd er niet beter op, maar ik waarschuwde de dames niet hierin mee te gaan. Eigen spel blijven spelen. Deze set wonnen wij uiteindelijk met 19-25.

Nou dan de klus maar afmaken in de 4e set, zou je denken. Thriantha was er doorheen, en wij zaten in een “flow” Maar ja we moesten weer op het veld spelen als in de 2e set. En het resultaat was bekend. Deze set werd dus een kopie van de 2e set. Het liep weer voor geen meter, en wij liepen steeds achter de feiten aan. Ook de time-outs hielpen niets en wij verloren deze set met 25-13. Jammer, maar wel weer 2 punten in de pocket.

Wij kunnen uiteindelijk blij zijn met dit resultaat, vooral in de wetenschap dat de sets die wij gewonnen hebben goed waren qua spel, en dat geeft moed voor de komende wedstrijden.

Op zaterdag 11 november moet dames 2 in onze eigen sporthal spelen tegen????????

Jawel de dames van Thriantha. Nou dat beloofd nog wat.

Aanvang wedstrijd om 19.30 uur. Komt allen!!!!!!!!!!!!!!!!