FacebookTwitter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Alons De Gelegenheid Klapstermarkthal Logo VBA logo_blaauwinstallatietechniek santing bodyfashion Drijfhamer f-rijschool-hartenhof-logo sport2000 Middeljans De monden Tieben Boerenbedrijf Beuling verfzaak Muller Firma 58 logo Juwelier Luitjens FB_IMG_1509788980562 Kyra Linet

Hoe is het mogelijk (DS4)

 

Hoe is het mogelijk!

 

Zoals in het vorig verslag geschreven is ons dames 2 de competitie dit seizoen goed begonnen. 1 keer winst op Tyfoon, wat altijd leuk is, en 2 keer gelijk spelen tegen Thriantha uit Schoonebeek, die op de 2e plaats staat in de competitie. Maar ja, wie staat er dan bovenaan? Deko uit Valthermond. En laat ons dames team nou net uitgerekend op zaterdag 18 november thuis moeten spelen tegen Deko. Weer een zware tegenstander dus. Nou dat wordt weer de mouwen opstropen en kijken hoever we komen. Er was de afgelopen week wel goed getraind door de dames, dus daar zal het zeker niet aan liggen. Wel waren er nogal wat afmeldingen. Laura en Iris waren geblesseerd, en Annewil was ziek, zij zat namelijk onder de rode vlekken. Dus er moest geleend worden. Sanne van der Heide van ons MB1 team kwam dames 2 dan ook versterken op de midden positie, en Lynn was de stand-in mocht het verkeerd gaan.

Dames 2 was er dus klaar voor, en tijdens het inspelen en inslaan was wel te zien waarom Deko bovenaan stond. Zij wisten wel wat aanvallen was, en lieten dan ook een enorme indruk achter op de dames van MSK. Maar goed, er is altijd nog een gezegde: “Wie niet sterk is, moet slim zijn”.

De 1e set begon, en Deko liet vanaf het begin zien dat zij deze wedstrijd dan ook serieus namen, en lieten er dan ook geen gras over groeien. Wij kregen de ene na de andere aanval om de oren van Deko, maar wij stonden goed te verdedigen, en hadden een passend antwoord op hun aanvallen. Onze eigen aanval kwam er nog niet echt uit. Deko had in de 1e set inmiddels  voldoende marge opgebouwd om deze set winnend af te sluiten. Het werd dan ook 19-25 voor Deko.

In de 2e set ging Deko verder met waar ze in de 1e set mee geëindigd waren, maar wij kwamen beter in ons spel. Het gevolg was dat er beter verdedigd werd, en wij kwamen ook meer aan aanvallen toe. Het begon een wedstrijd te worden. Ook Sanne deed het goed op de midden positie, samen met Fleur waren zij een plaag voor Deko en scoorden dan ook een aantal mooie punten. Maar aan het einde van de 2e set sloeg het noodlot toe: Fleur ging tijdens haar aanval door haar enkel, en moest afgevoerd worden. Einde wedstrijd voor haar. De enige wissel die ik nog had was Lynn, en zij moest dus op de midden positie aanvallen. Vaak is het zo dat na een blessure het team even moet bijkomen van de schrik, en dat je vaak een paar punten in moet leveren, maar dat was bij ons niet het geval. We gingen door zoals wij bezig waren, en Lynn scoorde er rustig op los op de midden positie. Wij werden dan ook niet meer weggespeeld, maar Deko wist uiteindelijk toch deze set winnend af te sluiten met 16-25.

Nou dan moest het maar in de 3e set gebeuren. Ik drukte de dames op het hart om op dezelfde manier door te gaan met spelen. Wij gingen ook meer variëren in onze aanval, de geslagen ballen werden afgewisseld door mooie geplaatste ballen waardoor Deko moeite had om een fatsoenlijke aanval op te bouwen. Wij moesten proberen om het spel van Deko te ontregelen en dat lukte. Bij Deko liep het dan ook niet meer, en ze begonnen onderling steeds meer te mopperen. Daarnaast hadden wij een goede serve druk, waardoor wij in deze set voor het eerst uitliepen op Deko en een mooie voorsprong namen. Lynn scoorde er rustig op los op de midden positie. Ook Sanne ging beter spelen. Alles liep lekker, en wij wonnen deze set dan ook verdiend met 25-21. Deko was niet zo happy met dit resultaat.

Voordat de 4e set begon, hadden wij in de gaten dat er hier iets te halen viel. Gewoon doorgaan zo, en dat gebeurde dan ook. Deko kwam niet in hun spel, en wij speelden er lekker op los. De ene aanval was nog mooier dan de andere en het was mooi om te zien hoe goed er gespeeld werd. Iedereen zat lekker in de wedstrijd, en de 4e set werd ook deze keer terecht door ons gewonnen met 25-22.

Zo weer 2 punten in de pocket, en wel tegen de koploper.

De dames waren terecht blij met dit behaalde resultaat, en laat de volgende tegenstander nu maar komen.

 

Groetjes,

Martin