FacebookTwitter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Alons De Gelegenheid Klapstermarkthal Logo VBA logo_blaauwinstallatietechniek santing bodyfashion Drijfhamer f-rijschool-hartenhof-logo sport2000 Middeljans De monden Tieben Boerenbedrijf Beuling verfzaak Muller Firma 58 logo Juwelier Luitjens FB_IMG_1509788980562 Kyra Linet

MSK Heren 1 versus Annen

 

MSK-Annen

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de heren van Annen op het programma. Tussen dit verslag en het vorige verslag zijn in tussen tijd nog een tweetal wedstrijden gespeeld namelijk tegen En Bloc en Smash. Beide wedstrijden werden met 4-0 gewonnen. Inmiddels kruipen we weer richting de bovenkant van de middenmoot.

Zoals gezegd was Annen ditmaal de tegenstander. Annen is het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de promotieklasse en staat 1 punt bij aanvang van de wedstrijd voor. Dit zou normaal gezien een team moeten zijn die meedoet voor het kampioenschap. Jan de trainer gaf aan dat we bij winst nu konden aanhaken. Door de komst van Patrick heeft inmiddels 10 spelers tot zijn beschikking, daar zou het niet meer aan kunnen liggen.

 

In de eerste set kwamen we goed uit de startblokken. Er werd gretig gevolleybald met veel afwisseling en servicedruk. Annen kwam er niet aan te pas. Eindstand 25-14. Een mooie start. Uiteraard wilden we in de 2e set de lijn doortrekken. Echter kwam Annen steeds beter in de wedstrijd. Tactische ballen werden steeds beter ingeschat en was een beduidend spannender. Uiteindelijk trokken wij toch de set naar ons toe met 25-21. Maar het moest allemaal wel wat beter. Helaas gebeurde dit niet in de 3e set… We liepen eigenlijk de gehele set achter de feiten aan. Maar door een klein eindspurtje werd het nog spannend, 22-22. Zouden we dan toch de set nog geflatteerd kunnen winnen? Nee,… Door een aantal persoonlijke fouten wist Annen de set naar zich toe te trekken.

Tussenstand 2-1 in sets dus. Absoluut geen 5 setter laten worden, haal die 4e set binnen met scherp volleybal zoals in de eerste set was de boodschap van Jan. En zo ging het voor een groot gedeelte ook. Er werd weer goed gevolleybald. De passes kwamen aan, harde aanvallen werden afgewisseld door effectieve tactische ballen. Inmiddels stonden we met 20-10 voor toen Nick een bal wou redden en zichzelf blesseerde. Nick kon niet verder en maakte Patrick zijn debuut voor MSK. EN direct als spelverdeler. We moesten even weer hergroeperen want er werden wat fouten achter elkaar gemaakt. Ook even wennen aan een nieuwe spelverdeler uiteraard. Uiteindelijk wisten we de set met 25-16 te winnen. Een prima uitslag tegen dit team.

Nick bleek na onderzoek een zweepslag te hebben gelopen en is een poosje hierdoor uit de running. Uiteraard een aderlating. Echter zijn we dan blij dat we een bredere selectie hebben. Door de winst op Annen zijn we dichter na de top van het klassement geslopen. 16 december staat de laatste wedstrijd van 2017 op het programma. Thuis tegen Olhaco. Om bij te blijven is de volle winst noodzakelijk. We gaan het zien… Graag tot dan!