FacebookTwitter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Alons De Gelegenheid Klapstermarkthal Logo VBA logo_blaauwinstallatietechniek santing bodyfashion Drijfhamer f-rijschool-hartenhof-logo sport2000 Middeljans De monden Tieben Boerenbedrijf Beuling verfzaak Muller Firma 58 logo Juwelier Luitjens FB_IMG_1509788980562 Kyra Linet

MSK D2 - Olympia'88

 

Alaaaaaaaf,

 

Op vrijdag 9 februari moesten onze dames van dames 2 hun wedstrijd spelen tegen Olympia ’88 uit Gasselternijveen.

De dames hadden aan het begin van het seizoen deze wedstrijd al verzet, van de zaterdagavond naar de vrijdagavond, dit in verband met het aanstaande carnavals weekend. Veel  van de dames van dit team geven namelijk acte de présence  tijdens het carnavalsfeest in Ter Apel. Ze gaan dit weekend, uitgedost in allerlei creaties, dan ook helemaal “los”.

Maar eerst nog even een volleybal wedstrijd afwerken, voordat er gefeest kan worden.

Olympia stond in de ranglijst op een 5e plaats, en MSK op een 6e plaats, met 1 punt achterstand op Olympia, dus dat beloofde wat.

Het team was niet compleet tijdens deze wedstrijd, Iris had zich namelijk met griep voor deze wedstrijd afgemeld, maar verder was iedereen  aanwezig. Ook Fleur, die na een zware enkelblessure, weer van de partij was. Als het niet goed zou gaan tijdens de wedstrijd,  dan kon de coach van MSK naar hartenlust wisselen, mocht dat nodig zijn. Hij had namelijk een bank met ijzersterke wisselspeelsters.

Aan de scheidsrechter kon het in ieder geval niet liggen, want dat was Rense van der Heide. Hij is meestal tijdens het fluiten echt onpartijdig.

MSK begon met Lynn en Willeke op de bank, en de basis was dan Melissa en Karin op spelverdeling, Fleur en Anne-Wil op midden aanval en Laura en Michelle als passer/loper.

Tijdens het inspelen werd al gauw duidelijk dat Olympia een ploeg is met veel routine, dus dat werd oppassen geblazen. Martin gaf tijdens de 1e set als instructie dan ook aan de dames mee, dat er vanaf het begin van de wedstrijd gretig en scherp gevolleybald moest worden, en dat het goed verdedigen i n deze wedstrijd nog wel eens een hele belangrijke rol kon gaan spelen. De 1e set begon, en de dames hadden goed naar Martin geluisterd, er werd fanatiek en geconcentreerd gespeeld. De pass lag lekker, en de spelverdeelster  kon het spel dan ook goed verdelen. Aanvallend wisten we veel te scoren, zowel op de midden positie als op de buiten positie, en Olympia kreeg geen vat op de wedstrijd. De sfeer zat er goed in, en MSK liep dan ook snel uit naar een ruime marge.

De punten die Olympia in deze set maakten gaven wel aan, dat ze erg geraffineerd en sluw waren. Zij konden best wel een potje volleyballen. MSK wist deze set dan uiteindelijk ook te winnen met maar liefst 25-13.

Martin ging met dezelfde 6 speelster verder in de 2e set, in de hoop dat ze op dezelfde manier bleven spelen. Maar in deze set begon de wedstrijd te kantelen. Olympia had hun verdediging aangepast op de aanval van MSK, en zij kwamen langzamerhand in de wedstrijd. De score liep dan ook gelijk op, en er werd goed en aantrekkelijk gevolleybald met soms mooie en lange rally’s. MSK kwam echter niet echt meer tot scoren, omdat de passing niet goed liep en de spelverdeling ook haperde, waardoor de aanvallers niet meer tot scoren aan toe kwamen. Halverwege deze set bracht Martin dan ook Willeke in op de diagonaal positie om meer aanval kracht bij het net in te zetten. Ook gaf hij met zijn handen aan dat MSK over ging van het 4-2 spel systeem naar het 5-1 spel systeem. Dat betekent dan ook spelen met 1 spelverdeelster in plaats van 2 spelverdeelsters. Maar de manier waarop hij dat aangaf begreep niet iedereen, dus dan maar een time-out aangevraagd waarin hij duidelijk maakte hoe er gespeeld ging worden. Op zich verliep dit systeem goed en de wedstrijd ging even later dan ook, qua score, gelijk op. MSK wist meer te scoren, maar liep niet echt in op Olympia, zodat de opgelopen achterstand niet meer weggewerkt kon worden. Daarnaast maakte MSK, op cruciale momenten, meer onnodige  foutjes dan Olympia waardoor Olympia de set dan ook won met 22-25.

In de 3e set werd Lynn ingebracht op de midden positie voor Anne-Wil en de rest bleef op hun positie staan. Nog steeds bleef MSK met 1 spelverdeelster spelen, maar men was de kluts in deze set helemaal kwijt. Het liep voor geen meter, en de ene fout na de andere fout werd er gemaakt. Olympia vond het allemaal wel prima, en hoefden niet veel voor de behaalde punten te doen. Ze kregen ze wel cadeau. De set was dan ook snel afgelopen en MSK verloor dan ook met 16-25.

Dan moest het maar in de 4e set gebeuren. Anne-Wil kwam er weer in, en de trein begon in deze set dan ook weer te lopen. Het systeem liep goed, de passing was veel beter en Melissa kon naar hartenlust het spel verdelen en wist de aanvalsters dan ook goed te bereiken. Zowel op de midden positie als op de buiten posities werd er door de aanvalsters veel gescoord. Olympia wist niet meer wat ze moesten doen. Daar kwam dan ook nog de serve van Michelle bij. Daar hadden ze helemaal geen antwoord op, dus MSK kon lekker doorspelen, en het zag er allemaal goed uit. Uiteindelijk gooide Olympia de welbekende handdoek in de ring en MSK wond deze set dan ook overtuigend met  maar liefst 25-11.

2-2 dus, en dat is denk ik een terechte uitslag, gezien het vertoonde spel.

Al met al een mooi resultaat, en dit was voor MSK het 6e gelijkspel dit seizoen.

Op naar de wedstrijd van zaterdag 17 februari tegen Pegasus uit Ter apel.

Groetjes,
Prins Carnaval