FacebookTwitter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Alons De Gelegenheid Klapstermarkthal Logo VBA logo_blaauwinstallatietechniek santing bodyfashion Drijfhamer f-rijschool-hartenhof-logo sport2000 Middeljans De monden Tieben Boerenbedrijf Beuling verfzaak Muller Firma 58 logo Juwelier Luitjens FB_IMG_1509788980562 Kyra Linet

Zo traag als....

 

Zo traag als………

Op zaterdag 20 februari moest ons dames 2 team spelen tegen Pegasus dames 3 uit Ter Apel.

Een heuse streekderby dus.

 

Op de ranglijst stonden onze dames op een keurige 6e plaats, maar bij een winst van 4-0 op Pegasus dan  zouden de dames stijgen naar een nog mooiere 4e plaats.

Pegasus stond een na laatste, dus dat mocht in principe eigenlijk geen probleem zijn, met de nadruk op “mocht”.  Want er is namelijk een wereld van verschil tussen iets willen en iets kunnen, en dat bleek deze zaterdag ook maar weer eens het geval. Dus ik ben er maar eens goed voor gaan zitten.

Opgewekt, en vol enthousiasme begonnen de dames aan de warming-up, en tijdens deze warming-up werd er natuurlijk onderling diverse informatie uitgewisseld over wat ze de afgelopen dagen allemaal wel niet meegemaakt hadden. Ja dat moest ook wel, want ze hadden elkaar al 2 dagen niet gezien, en ja dan moet je wel bijkletsen. MSK was er dus klaar voor.

De wedstrijd kon beginnen!!!!!!!!!!!!!!

Het talrijke publiek op de tribune was er ook klaar voor, en de wedstrijd begon. Ja na een paar punten zag ik het al, dit wordt weer zo’n wedstrijd. Al gauw stapelde de ene na de andere fout bij MSK zich op, en Pegasus hoefde dan ook niet veel voor de behaalde punten te doen. De dames van MSK waren niet vooruit te branden. Geen beweging in te krijgen. De ballen werden soms met 1 arm gepasst naar de spelverdeelster, die zich dan natuurlijk een ongeluk liep, om er nog iets van te maken, en onze aanvalsters kregen met pijn en moeite de ballen over het net.

De coach van MSK zag het allemaal met lede ogen aan, en hij dook al gauw in de 1e time-out. Hierin probeerde hij de dames duidelijk te maken dat de wedstrijd inmiddels begonnen was, en dat zij tegen een achterstand aan zaten te kijken. Conclusie: HET MOET ANDERS!!!!!!!!!!!!!

Ja daar waren de meeste dames het wel mee eens, maar op een of andere manier drong de boodschap van de coach niet door in de grijze massa van de dames. Ze gingen rustig door met het stil staan in het veld, en om af en toe in beweging te komen om een bal te raken. Ja te raken, het was nog niet eens een poging om de bal te spelen. Het schijnt zelfs zo te zijn dat er speelsters waren die het liefste naar huis wilden, zo dramatisch was het. Ze waren niet vooruit te branden. Daar is ook een bekend spreekwoord voor namelijk: “Ze bewegen als ……. door een trechter”

Dus U zult dan ook niet verbaasd zijn dat de 1e set verloren werd met 25-12.

Nou dan maar in de 2e set proberen om er wat van te maken, maar ja het begin van de set was een kopie van de 1e set. Het liep totaal niet, en de beweging in het veld was dan ook nog steeds ver te zoeken. Daar kwam dan ook nog eens bij dat de libero ziek het veld moest verlaten. Het wilde gewoon niet, en zij voelde zich niet lekker. Ze had de hele week al ziek op bed gelegen, maar toch klasse dat ze erbij was en het heeft geprobeerd.  Dan zonder libero spelen, dus dat kon er ook nog wel bij. Dat betekende dat de midspelers ook nog moesten verdedigen. Maar wonder boven wonder pakte MSK dat goed op. Inmiddels had Pegasus, met de hulp van MSK natuurlijk een voorsprong in deze set opgebouwd van 21-14, en de Ter Apelers rekenden zich dan ook al rijk. Deze set was voor hun dan min of meer ook al binnen. Nog 4 punten moesten ze maken, en dan hadden ze de 2e set ook binnen gesleept, nou dat was toch een makkie? De coach van MSK dook wederom in zijn laatste time-out van deze set, om in een ultieme poging en uit alle macht te proberen de dames toch in die modus te krijgen om de set volleyballend af te sluiten. Deze set winnend af te sluiten was nog niet eens bij hem opgekomen. En warempel dat lukte. MSK zag ineens het licht. Zij waren aan het serveren, en Pegasus begon een beetje laconiek te spelen, zo van ach dat haalt MSK toch nooit meer in. Maar puntje voor puntje kroop  MSK dichterbij, en Pegasus vroeg hun 1e time-out aan in deze set. De coach van MSK zag het weer helemaal zitten, en spoorde de dames dan ook aan dat er licht aan het eind van de tunnel was. Met andere woorden: ze hadden nog kans om te winnen, maar dan moesten ze er echt voor gaan. En dat lukte puntje voor puntje kropen ze dichterbij, en Pegasus werd steeds zenuwachtiger. Ook het bekende spel werd weer herkenbaar bij MSK, en eindelijk was er beweging te zien in het team. En het onmogelijke gebeurde: MSK kwam gelijk met Pegasus, en warempel er werd weer echt gevolleybald. Pegasus zat mentaal helemaal aan de afgrond, en MSK speelde als herboren. Het ene punt was nog mooier dan het andere, en na een spannend slot wist MSK deze set toch te winnen met 27-25.

KLASSE dames. Respect!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nou dit was een dreun die de dames van Pegasus niet meer te boven kwamen. De man met de bekende hamer had Pegasus gevonden en MSK ging als vanouds lekker spelen, en de 3e set werd dan ook met 25-18 gewonnen, en de 4e set was een formaliteit. Ze gingen in deze set zelfs nog over tot het spelen van een nieuwe systeem. Ze gingen over van 4-2 naar 5-1. Dus met 1 spelverdeelster. Het verzet van Pegasus was gebroken en ook de 4e set wist MSK te winnen met 25-13.

3-1 winst dus, maar dat leek het er in het begin niet op.

Gefeliciteerd.

 

Groetjes,

 

Een MSK supporter