FacebookTwitter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Alons De Gelegenheid Klapstermarkthal Logo VBA logo_blaauwinstallatietechniek santing bodyfashion Drijfhamer f-rijschool-hartenhof-logo sport2000 Middeljans De monden Tieben Boerenbedrijf Beuling verfzaak Muller Firma 58 logo Juwelier Luitjens FB_IMG_1509788980562 Kyra Linet

Revanche MSK MB1 - VCO'72

“Revanche”

Afgelopen zaterdag, 17 maart, moest ons meisjes B1 team spelen tegen VCO’72 uit Onstwedde. Onze meiden stonden op een keurige 3e plaats in de Hoofdklasse, en VCO stond op de 2e plaats, met nog steeds uitzicht op het kampioenschap. Een mooie affiche dus voor een spannende wedstrijd.

Een week eerder hadden wij ook al tegen VCO gespeeld, maar daar hadden wij met 3-1 verloren. Dus dit weekend was dan ook de uitgelezen mogelijkheid voor ons om revanche te nemen op VCO.

De wedstrijd stond gepland om 15.30 uur en de afgelopen week hadden wij ontspannen getraind, en vooral getraind op de speelwijze van VCO. Voor aanvang had ik de speelsters op het hart gedrukt om vooral ontspannen de wedstrijd in te gaan, maar bovendal vooral te genieten van de ambiance en de wedstrijd. Wij hadden niets te verliezen, en VCO stond onder druk, omdat zij nog met Tjoba uit Klazienaveen in de race waren wie er uiteindelijk kampioen zou gaan worden in de Hoofdklasse.

De tribune was geheel gevuld met supporters uit Musselkanaal en Onstwedde en ze hadden allemaal toeters en trommels meegenomen om hun team aan te moedigen. We waren er klaar voor.

De 1e set was begonnen, en al gauw zag ik dat het van het begin af aan lekker liep bij ons. De meiden oogden ontspannen, en de sfeer zat er goed in. Elk punt werd gevierd, en er werden weinig persoonlijke fouten gemaakt. De pass kwam perfect bij Alisha, onze spelverdeelster, terecht en zij kon naar hartenlust de set-ups geven aan onze aanvalsters. Het liep dus lekker, en VCO kreeg geen grip op ons spel. Een harde aanval werd afgewisseld met tactische ballen, en VCO kun hun eigen aanval dan ook niet opbouwen. Ook het publiek liet zich bij ieder punt goed horen, wat weer een stimulans voor onze speelsters was om op deze manier door te gaan. Wij wonnen deze 1e set dan ook verdiend met 25-12. Een lekkere opsteker.

In de 2e set ging ik met dezelfde 6 speelsters verder spelen als in de 1e set. Ik bleef hun op het hart drukken dat ze op dezelfde manier door moesten gaan met spelen. De opbouw van de aanval van VCO zoveel mogelijk ontregelen, en blijf keihard werken. En dat gebeurde dan ook. Wij gingen op dezelfde manier door, en er werd nog steeds geconcentreerd en goed gespeeld. Het niveau van de wedstrijd werd alleen maar hoger. Mooie rally’s afgewisseld met hele mooie verdedigende acties. Prachtig om te zien. Wat ook mooi was dat wij VCO het heel moeilijk maakten, want daar hadden wij de afgelopen week op getraind. Verdedigend stond het bij ons als een huis. VCO kon in het begin van de set nog wel bij blijven, maar halverwege de 2e set maakten wij het verschil en wonnen wij deze set ook met 25-19.

Ook de 3e set ging ik met dezelfde opstelling door, want wij wilden gewoon winnen, en het liep heel lekker. Ook nu gaf ik aan op dezelfde manier te blijven spelen. Geconcentreerd en slim. Ook dat gebeurde. Het was net of VCO er niet meer in geloofde, en alleen maar aan het verdedigen was. De ene aanval van ons was nog mooier dan de andere, en de uislag van deze set gaf dat dan ook aan. Wij wonnen met 25-16. De winst was binnen, en nu de 4e set nog.

Inmiddels was het niveau, wat onze speelsters op het veld lieten zien, van erg hoog niveau en het was prachtig om te zien. In de 4e set heb ik dan wel gewisseld. Manon en Esther gingen ook nog spelen, en ik was benieuwd hoe dit zal verlopen. Maar het ging dan ook goed. VCO wilde, koste van alles, in ieder geval de 4e set nog winnen. Dus het werd alsnog een spannende set, waarbij VCO vechtlust toonde, en wij toch wat persoonlijke foutjes maakten. Dit kwam niet door de 2 wissels, maar het begon af en toe wat te haperen, maar wij bleven goed volleyballen. Uiteindelijk wonnen wij deze 4e set ook met 25-23.

4-0 winst dus, en wat waren de meiden, en ondergetekende, blij met het behaalde resultaat. Meer dan een uitstekende prestatie, waarbij gezegd moet worden dat het vertoonde spel van een hoog niveau was. Een mooie revanche dus, en het is nu maar de vraag of VCO nog in staat is om alsnog kampioen te worden in de Hoofdklasse, maar door deze uitslag wordt dat een moeilijke opgave voor hun.

Ons seizoen is in ieder geval meer dan geslaagd, en wij zullen denk ik dan ook uiteindelijk op een mooie 3e plaats eindigen, maar er is nog steeds zicht op die fel begeerde 2e plaats.

Dat zou pas mooi zijn.

We zullen zien.

Groetjes,

 

Martin