FacebookTwitter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Alons De Gelegenheid Klapstermarkthal Logo VBA logo_blaauwinstallatietechniek santing bodyfashion Drijfhamer f-rijschool-hartenhof-logo sport2000 Middeljans De monden Tieben Boerenbedrijf Beuling verfzaak Muller Firma 58 logo Juwelier Luitjens FB_IMG_1509788980562 Kyra Linet

Zo traag als...(deel 2)

 

Zo traag als………(Deel 2)

Op zaterdag 17 maart moest het dames 2 team van MSK spelen tegen Pegasus uit Ter Apel. Bij hun vorige wedstrijd in Ter Apel, op 20 februari jl., was ik bij hun wedstrijd wezen kijken, en dat heb ik afgelopen zaterdag dan ook maar gedaan. Eens kijken of ze iets van de vorige wedstrijd hadden geleerd. Bij winst op Pegasus (4-0), dan zou MSK klimmen op de ranglijst naar een 3e plaats. Ik was benieuwd.

Pegasus was inmiddels op de ranglijst geklommen naar de 8e plaats, dus ze hadden zo hier en daar wel wat punten bij elkaar gesprokkeld. Oppassen dus.

De wedstrijd begon, en ik ging er eens lekker voor zitten. Het begin van de 1e set ging, qua punten gelijk op, maar niet qua spel. MSK begon deze 1e set net zoals de wedstrijd in Ter Apel. Veel te traag, en ook nu was er weinig beweging in het veld te bespeuren. Daarbij kwam ook nog eens dat Pegasus veel feller in hun spel was. Vooral via de midden positie wisten zij veelvuldig te scoren. Daartegenover wist MSK wel  een aanval op te bouwen, maar werd er niet rechtstreeks gescoord. Natuurlijk maakte Pegasus ook fouten, maar niet zoveel als MSK, en zij bouwden in deze set dan ook een mooie voorsprong op. De coach van MSK had al zijn time-outs dan ook nodig om het team een beetje op de goede rails te krijgen, en probeerde de speelsters duidelijk te maken dat het anders moest. Net als in Ter Apel dus. Op een gegeven moment had Pegasus een voorsprong van 17-24 op MSK opgebouwd, en was het dus 5 voor 12. Als je met 4-0 wilt winnen, dan moet het dus wel anders. En dan zie je vaak het onmogelijke toch weer gebeuren. Net als in Ter Apel kroop MSK punt voor punt dichterbij en de coach van Pegasus dook dan ook gauw in zijn time-outs. MSK geloofde er weer in , en Pegasus werd weer onrustig in hun spel. MSK ging rustig door. Geen fout meer maken, maar zelf scoren. En ja hoor, MSK kwam langszij en wist deze set zelfs te winnen met 28-26.

Knap gedaan hoor dames, maar waarom moet je op deze manier de set winnen?

Nou maar hopen dat de dames er wat van geleerd hadden, en dat de 2e set anders zou verlopen.

MSK ging  in de 2e set wel wisselen, en inderdaad het spel zag er in de 2e set al beter uit dan in de 1e set. Er werd lekker fanatiek gespeeld, en de o zo belangrijke beweging in het veld kwam ook weer terug. Eindelijk zijn de dames van MSK beter gaan spelen. Daarbij kwam dat Pegasus toch een tik had opgelopen over het verloop van de 1e set. Zij zaten zo dicht bij de winst in deze set, maar toch weggegeven. MSK maakte aan het eind van de 2e set het verschil, en won deze set terecht met 25-20.

Daarna was het gebeurt met de weerstand van Pegasus. Zij gaven de hoop op, en MSK kon lekker doorspelen in deze 3e set. De coach had in deze set ook gewisseld, en het liep als een trein. Er werd gevarieerd aangevallen, en verdedigend klopte het ook bij MSK. De 3e set werd met maar liefst 25-15 gewonnen door MSK.

En dan is de 4e set de alom bekende verplichte set. Er werd ontspannen gespeeld, en voordat je het in de gaten had was de set al gespeeld, en won MSK deze set dan ook met 25-11.

4-0 winst dus, en MSK staat dan nu ook op een mooie gedeelde 3e plaats.

Gefeliciteerd, en doorgaan zo dames.

Groetjes,

Een MSK supporter