FacebookTwitter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Alons De Gelegenheid Klapstermarkthal Logo VBA logo_blaauwinstallatietechniek santing bodyfashion Drijfhamer f-rijschool-hartenhof-logo sport2000 Middeljans De monden Tieben Boerenbedrijf Beuling verfzaak Muller Firma 58 logo Juwelier Luitjens FB_IMG_1509788980562 Kyra Linet

Zinderend slot Heren 1

 

Zinderend slot

Het hele seizoen hebben we lekker meegedraaid in de competitie. Het begon slecht met 2 verliespartijen tegen Borger maar hierna kwam de stijgende lijn erin. Echter was er sprake van een bijzondere wedstrijdindeling doordat we meerdere malen binnen 2 weken tegen hetzelfde team moesten. Zo ook tegen Vonk Coevorden.

Vonk heeft het gehele seizoen bovenaan gestaan. De laatste weken zijn we naar de 2e plek gekropen (naast een bijzondere wedstrijdindeling hadden wij ook het minste aantal gespeelde wedstrijden wat zorgde voor een vertekende competitiestand). Inmiddels was voor ons beide PD al binnen. We waren elkaar tijdens de competitie nog niet tegengekomen, want de laatste 2 wedstrijden waren tegen elkaar. Een rechtstreeks duel om het kampioenschap. Vooraf had Vonk met 6 punten meer als ons de beste papieren. Er mocht maximaal 1 set verloren worden om het kampioenschap binnen te slepen. Dat is een lastige opgave tegen een team wat de gehele competitie slecht 2 wedstrijden verloren had (wij overigens 4…).

Wedstrijd 1 was een uitwedstrijd. We begonnen gewoon simpelweg gewoon slecht. Je vernam dat er zenuwen waren. Je mag niet verliezen want anders… Zenuwen had Vonk totaal geen last van zij wilde zo snel mogelijk 2 sets winnen om het kampioenschap binnen te slepen. En de eerste set was snel een feit voor Vonk. Het lukte allemaal net niet bij ons, en dan verlies je “gewoon”, Vonk stond natuurlijk niet voor niets het hele seizoen al bovenaan. Jan voerde voor de 2e sets een wissel door en probeerde ons te manen tot kalmte. Ondertussen namen er steeds meer bekende gezichten op de tribune plaats. Er waren behoorlijk wat supporters die de reis naar Coevorden hadden gemaakt. En de supporters werden steeds luidruchtiger want er viel meer te juichen. Het begon steeds beter te lopen. Lange rally’s werden door ons gewonnen en met veel doorzettingsvermogen werd de 2e set met 25-16 overtuigend binnen geharkt. En nu door!! Aldus Jan. De 3e set begon Vonk zich steeds meer te verzetten. Ze wilden duidelijk in eigen huis kampioen worden. En laten we eerlijk zijn dat is natuurlijk voor elke vereniging het mooiste. Maar dat is het ook om een kampioenschap van rivaal uit te stellen en een beetje te verpesten ;-). Met dynamisch spel gingen we verder waar we gebleven waren maar we konden niet los komen van Vonk. We kwamen zelfs achter te staan. Was dit het dan? Nee, na een time-out wisten we veerkracht te tonen en de stand om te buigen naar 25-23. De 3e set was ook binnen. Tijdens de 4e set konden we elkaar bijna niet meer verstaan in het veld zoveel lawaai kwam er van de tribune, wat fantastisch was. Vonk moest de set winnen om het kampioenschap in eigen huis te kunnen vieren. Maar het lukte ze niet. We waren ze de baas in de 4e set. Harde ballen werden afgewisseld met goed geplaatste tactische ballen. Alles kwam even samen. Uitslag 25-18. En 3-1 in sets voor MSK. De euforie was groot en maakte het ook erg gezellig en voldaan nazitten.

Door deze uitslag waren we 3 punten ingelopen en was de achterstand op Vonk nog 3 punten. Echter was het saldo van de gescoorde punten van Vonk dusdanig goed dat wanneer we gelijk eindigende Vonk kampioen zou zijn. Er moest dus met 4-0 gewonnen worden. Een hele opgave…

Er hing een fantastische ambiance in de sporthal. Overal was groen te zien. Als eerste hebben we de dames naar hun kampioenschap gejuicht. 4-0 gewonnen en door naar de 1e klasse. Top gedaan!!! Daarna waren wij aan de beurt. Het veld naast ons werd afgebroken en kasten, matten en banken werden gebruikt om nog meer “tribunes” te creëren. Het was afgeladen vol en er hing een topsfeer!

We spraken met elkaar af het Vonk zo moeilijk mogelijk te maken en hun mogelijke kampioenschap zo lang mogelijk uit te stellen. De eerste set was de spanning merkbaar aan beide kanten. Vonk liep wat uit. De meegereisde Vonk-fans begonnen al te geloven dat de eerste set direct gewonnen werd. Maar dat ging niet door. Wederom wisten we de set om te buigen naar winst voor ons. 25-21 de eerste set was binnen! Door naar de 2e set. Het liep steeds beter, maar ook aan de zijde van Vonk. Deze set bleef gelijk opgaan. Aan beide zijde bereikte we de 20 punten… Na een eindspint wisten we ook deze set binnen te slepen, 25-22. Ondertussen konden we elkaar bijna niet meer verstaan zo fanatiek werd er aangemoedigd van alle kanten. De 3e set was een kopie van de 2e. Beide teams zijn ontzettend aan elkaar gewaagd. Vonk probeerde wat meer tactisch te spelen, alleen dit werd goed opgepakt. Ook deze set wisten we te winnen, ditmaal met 25-20.

We stonden dus nu voor met 3-0!! Zou het dan toch? We hadden er geen rekening meer mee gehouden, Vonk is gewoon een goed team en om daar maarzo met 4-0 van te winnen… Trainer Jan gaf nog een keer donderspeech om ons op te peppen. De winnaar van deze set mocht zich kampioen noemen. En voor de verandering ging het maar weer eens gelijk op. Wat een spanning. Je kon wel vernemen aan beide zijdes dat de vermoeidheid toch ook wel een rol begon te spelen. Er werden wat meer “fouten” gemaakt. Na de grens van 15 punten wist Vonk een gat te slaan. Middels een time-out probeerde Jan nogmaals de veerkracht in ons los te maken maar het werd beetje bij beetje minder. Vonk wist dan ook op set point te komen bij 24-19. Maar door een mooie aanval en een knappe service beurt van Nick (zwaar onder druk…) wisten we het nog 24-23 te “rekken”’. De volgende opslag werd wel goed door Vonk verwerkt en bracht hun aanval in stelling…. En toen was het over….. Vonk scoorde hun 25e  punt en wist de set en daarmee het kampioenschap te winnen. Hoe zuur wil je het hebben… 2 weken geleden nog 6 punten achter en nu gelijk geëindigd en op basis setpunten 2e geworden. Erg jammer (heel zacht uitgedrukt).

Maar goed dat is dan ook weer sport… Aankomende zaterdag mogen we ons melden in Ommen om alsnog promotie af te dwingen. Al een paar keer in dit verslag benoemt: de supporters. Dit was echt top. Het fantastisch om zo te mogen spelen. Dus ONZETTEND BEDANKT!!!!!

Groet, Heren 1