FacebookTwitter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Alons De Gelegenheid Klapstermarkthal Logo VBA logo_blaauwinstallatietechniek santing bodyfashion Drijfhamer f-rijschool-hartenhof-logo sport2000 Middeljans De monden Tieben Boerenbedrijf Beuling verfzaak Muller Firma 58 logo Juwelier Luitjens FB_IMG_1509788980562 Kyra Linet

Dames 2 - Blijham

 

“intens gelukkig”

 

Als je de titel leest, dan kun je daar verschillende voorstellingen en denkbeelden bij hebben. Het is natuurlijk zo dat je door verschillende gebeurtenissen in je leven “intens gelukkig” kunt raken. Dat heeft ons dames 2 team het afgelopen vrijdag aan den lijve ondervonden.

 

Het begon als volgt:

 

Zij moesten op vrijdag 12 oktober hun competitie wedstrijd tegen Blijham dames 1 afwerken in onze eigen sporthal  “De Veenhorst”. Eigenlijk moest deze wedstrijd op zaterdag 13 oktober gespeeld worden, maar deze wedstrijd was verzet naar vrijdag 12 oktober.

 

Blijham dus, en ik ken dit team wel een beetje. Het is een team die vooral veel routine in hun gelederen heeft zitten, en als je hun in hun spel laat komen, dan kan het nog wel eens een moeilijke wedstrijd worden, waar ik dan ook o prekende. Zeker bij de gedachte dat wij door 2 enkel blessures Aniek en Iris bij deze wedstrijd moesten missen. Daarom was Manon van MA1 gevraagd om vanavond mee te spelen.

 

Tijdens het standaard ritueel van inspelen en inslaan, zag ik dat Blijham bij het inslaan hun aanval vooral diagonaal sloeg, of helemaal niet. Ik werd er dus niet veel wijzer van, dan maar afwachten. Toen het hele gedoe van inslaan en serveren achter de rug was, kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

 

Wij begonnen de 1e set gretig en geconcentreerd en  wij ontregelden het spel van Blijham op verschillende manieren. Waar ik eigenlijk wel verbaasd over was dat er van onze kant “snel” aangevallen werd, en niet standaard “hoge” ballen naar de buitenkant. Daar had Blijham geen antwoord op. Ook onze spelverdeelsters varieerden hun spel dusdanig dat wij regelmatig een 1-mansblok tegen over ons hadden. Wij wonnen de 1e set dan ook dik verdiend met 25-16.

 

Een mooie opsteker dus. De 2e set begon ik net zoals de 1e set, en ik waarschuwde de dames ervoor om ervoor te zorgen dat Blijham niet in hun spel begon te raken. Dus “scherp” blijven en op elke bal adequaat  reageren, en dat gebeurde dan ook. Het bleef bij onze dames lekker lopen, en onze aanvallen waren nog steeds dik in orde. Ook verdedigend stond het goed, maar Blijham probeerde wel een en ander, en bleven in deze set lang bij, maar wij bleven geconcentreerd spelen. Deze set wonnen wij dan ook met 25-20.

 

Het overwicht in de 2e set was niet zo groot als in de 1e, dus we waren gewaarschuwd voor de 3e set. Niet verslappen en geconcentreerd blijven spelen. Je eigen spel spelen en vooral je eigen aanval opzoeken. En dat gebeurde dan ook. Blijham probeerde van alles, maar wij bleven rustig spelen, en Blijham kwam maar niet in hun spel. Natuurlijk ging er wel eens wat mis en kwam Blijham wat dichterbij, maar wij raakten niet in paniek. Ook de 3e set was voor ons en wij wonnen met 25-18.

 

En dan de 4e set. Blijham probeerde nog een puntje van ons af te snoepen, en dat was hun bijna gelukt. Ons spel begon een beetje te haperen, en wij “klooiden” maar wat raak. Na 3 rustige sets moest ik als coach toch ingrijpen en de dames “scherp” houden. Vooral niet in paniek raken. Blijham liep deze set zelfs qua punten even weg bij ons, maar je zag dat als wij geconcentreerd speelden, wij hun zo weer ingehaald hadden. Het ging gelijk op, ja en wie won die 4e set nou? MSK met de cijfers 27-25. Op het nippertje dus, maar 4 belangrijke punten in de pocket.

 

Door dit resultaat staat ons dames 2 op de 1e plaats in de 3e klasse, samen met Animo ’68 uit Assen. Een goed begin tot nu toe dus.

 

Verder wil ik toch nog even melden dat er na de wedstrijd zelfs een speelster van dames 2 zich “intens gelukkig” voelde. Op de vraag waar dit dan van kwam was het antwoord: “Vent het vertoonde spel en het resultaat”

 

Tja………..

 

Toch wil ik Manon nog even bedanken dat ze mee wilde spelen met dames 2, en zij heeft het meer dan uitstekend gedaan.

 

Nou tot de volgende keer maar weer.

 

 

 

Groetjes,

 

Martin