FacebookTwitter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Alons De Gelegenheid Klapstermarkthal Logo VBA logo_blaauwinstallatietechniek santing bodyfashion Drijfhamer f-rijschool-hartenhof-logo sport2000 Middeljans De monden Tieben Boerenbedrijf Beuling verfzaak Muller Firma 58 logo Juwelier Luitjens FB_IMG_1509788980562 Kyra Linet

UITSTEL afschaffing bovenhandse servicepass

 

Uitstel afschaffing bovenhandse servicepass

De bovenhandse servicepass blijft voorlopig toegestaan in het volleybal. De wereldvolleybalbond (FIVB) heeft laten weten het invoeren van de inmiddels beruchte regel 9.2.4 uit te stellen. De FIVB wil het afschaffen van de bovenhandse servicepass eerst in enkele competities testen voordat het wereldwijd wordt ingevoerd. 

 

Bij het FIVB Congres in 2012 was besloten regel 9.2.4 in te voeren: It is a fault, during the reception of service, to make a double contact or catch using an overhand finger action. Deze regel werd minder positief ontvangen door de volleybalwereld dan het bestuur van de FIVB had gehoopt. Begin deze maand kwam het bestuur bijeen en werd besloten om de bovenhandse servicepass voorlopig nog toe te laten. 

Het afschaffen van de bovenhandse servicepass is niet definitief van de baan. De regel wordt enkel uitgesteld, maar kan altijd nog ingevoerd worden. De FIVB gaat de regel eerst testen in enkele internationale competities. Daarna kan de FIVB alsnog besluiten de regel wereldwijd in te voeren. Blijf Volleybalkrant in de gaten houden voor de toekomst van deze regel.

Zie hier het originele artikel.