Sponsor: De Woeste Grond

Samen maken we de wereld een stukje mooier

De Woeste Grond is met zijn meukvrije natuurslagerij het beste alternatief voor de bio-industrie. Wij laten zien dat het mogelijk is om diervriendelijk, mensvriendelijk én milieuvriendelijk vlees te “produceren”. Ons uiteindelijk doel is dat de mensen qua voeding bewuste keuzes maken en hierdoor minder vlees eten.
Wij (Eugénie Benda en Léon Stam) zijn De Woeste Grond niet begonnen om veel geld te verdienen, maar om de wereld een stukje mooier te maken. De maatschappelijke winst staat voor ons voorop, hierdoor is het winstoogmerk van secundair belang geworden.
Onze missie is het creëren van maatschappelijke en duurzame meerwaarde. Dat doen we door de positieve impact, dat ons bedrijf op de samenleving heeft, zo groot mogelijk te maken en de negatieve impact zoals onze carbon footprint tot een minimum beperken. Voorbeelden hiervan zijn: werkgelegenheid creëren in krimpgebied, arbeidsplaatsen invullen met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en diervriendelijk vlees produceren met oog voor milieu en gezondheid.